Verslag Goodwood Festival of Speed 2023

Verslag Goodwood Festival of Speed 2023

goodwood festival of speed 2023

Na jaren de livestream gevolgd te hebben, was ik er nu zelf bij: het Goodwood Festival of Speed 2023 in Engeland (Chichester). Belangrijkste onderdeel van het event is de legendarische hillclimb.

Echt alle soorten auto’s scheuren je voorbij. Van de nieuwste sportwagens, tot miljoenen kostende klassiekers die je normaal alleen in een museum ziet staan. Maar Festival of Speed is veel meer dan alleen de hillclimb. Check mijn foto’s en video’s maar eens.

Video’s Festival of Speed 2023

Volume omhoog en genieten maar. Enkele video’s van de Hillclimb en de Supercar Paddock. Twee bekende onderdelen van Festival of Speed.

Supercars @ Hillclimb

Ferrari’s @ Supercar Paddock

Lamborghini’s @ Supercar Paddock

Op mijn YouTube-kanaal vind je nog meer video’s van Festival of Speed 2023

Foto’s Festival of Speed 2023

Een hele verzameling foto’s van Festival of Speed 2023. Naast de hillclimb, kun je je ook vergapen aan de vele stands op het terrein. Hieronder zie je foto’s van die stands, en van de Hillcimb.

Stands

Hillclimb

Supercar Paddock

Tips voor jouw bezoek aan Festival of Speed

Ben je van plan Festival of Speed te bezoeken? Gaaf! Hieronder deel ik wat tips veelgestelde vragen voor een geslaagd bezoek aan het mooiste auto evenement van Europa.

Waar kan ik het beste verblijven?

Chichester is maar een kleine plaats met een beperkt aantal hotels. Rondom een evenement zoals Festival of Speed gaan de prijzen flink omhoog. Boek dus zo snel mogelijk, of boek verder weg een hotel. Ik had bijvoorbeeld een hotel in Brighton, en pakte ‘s morgens de trein naar Chichester. Dat was een treinrit van ongeveer een uur.de kust van brighton in engeland

Zijn er shuttlebussen?

Vanaf het station vertrekken er shuttlebussen naar het evenemententerrein. Dat ritje duurt normaal gesproken zo’n 20 minuten, maar tijdens Festival of Speed kun je beter rekening houden met zo’n 45 minuten. Echt alles in en rondom Chichester staat muurvast.

Zijn de tickets snel uitverkocht?

De tickets zijn niet zo snel uitverkocht als bij een populair concert. Alleen de laatste twee dagen (van de vier) kunnen nog wel eens wat sneller uitverkopen. Boek daarom op tijd. De volgende editie van Festival of Speed is van 11 t/m 14 juli 2024. Bekijk de tickets.

Zijn er ook zitplaatsen langs de baan?

Die zijn er, maar met een standaard ticket heb je geen toegang tot de tribunes (grandstands). Je hebt gedurende de dag dus geen zitplek. En als het regent ook geen schuilplaats. Boek daarom een ticket inclusief grandstands.tribunes langs de baan festival of speed

Moet ik nog rekening houden met het weer?

Ja. Het is Engeland, dus tijdens Festival of Speed kan het prachtig zomerweer zijn, maar ook de hele dag regenen (zoals bij mij). Tip: neem gewoon zo’n goedkope doorzichtige poncho mee en leg je erbij neer dat je nat wordt :). 

Hoe druk is het op het terrein?

Niet alleen op de weg is het een enorme drukte. Ook op het festivalterrein loop je over de mensen. In 2023 waren er gemiddeld 50.000 mensen per dag.

Heb je nog andere vragen? Laat dan vooral even een reactie achter. Ik help je graag. En anders, veel plezier alvast!

Written by
Robert van Heerde