Korte review Toyota Camry (2018)

Korte review Toyota Camry (2018)

De Toyota Camry in Zion National Park

Tijdens een geweldige vakantie in Amerika, hebben mijn vrouw en ik zeven dagen in een Toyota Camry gereden. We zijn met de Camry van Los Angeles naar Las Vegas gereden, en hebben we enkele nationale parken bezocht. Reden genoeg voor een korte impressie van deze ‘rijtest’.

Amerikaanse auto’s zijn wat zachter geveerd dan Europese auto’s. En dat werd bij de eerste kilometers direct duidelijk. Je zweeft echt over de weg. Dat geeft een ontspannen gevoel. Je komt helemaal tot rust.

Van de automatische transmissie werd ik dan weer een beetje zenuwachtig. De Camry beschikt over maar liefst tien versnellingen. Tien!

En dat betekent dat hij erg snel naar een hogere versnelling schakelt. Rijd je dan een helling op, dan ga je steeds langzamer rijden. De transmissie snapt pas dat hij terug moet schakelen, als je een flinke dot gas geeft.

De achterkant van de Toyota Camry

Dan schakelt hij direct meerdere versnellingen terug en schreeuwt de motor het uit. Nogal lomp en niet bepaald verfijnd. Dat kan beter Toyota.

In Nederland hebben we amper hellingen, maar in Amerika kom je ze regelmatig tegen.

Concurrentie

In Amerika val je niet zo op in een Toyota Camry. Maar naar Nederlandse begrippen is het een forse auto. Met een lengte van 4.89 meter, is hij 1 centimer langer dan de Skoda Superb en 12 centimeter langer dan een Volkswagen Passat.

De Camry komt dus het meeste in de buurt van een de Superb. Dat geldt ook voor de prijzen. De Camry wordt in Nederland aangeboden vanaf 40.395 euro. Voor de Superb betaal je 95 euro meer.

Ook wanneer je losgaat in de configurator, blijven de prijzen opvallend dicht bij elkaar. Beide auto’s komen uit op net geen 52.000 euro.

Persoonlijk zou ik gaan voor de Superb. Waarom wordt duidelijk zodra je instapt. Ga je van de Superb naar de Camry, dan lijkt de Toyota minstens vijf jaar ouder.

De gebruikte materialen in de Camry zijn duidelijk van mindere kwaliteit. Het dashboard bestaat voor een groot deel uit hard plastic.

De Toyota Camry van voren

Conclusie Toyota Camry

De Toyota Camry is een grote, comfortabele auto voor een scherpe prijs. De automatische transmissie is niet geweldig maar in Nederland heb je daar waarschijnlijk weinig last van.

Op het gebied van afmetingen en prijs, lijkt de Skoda Superb een regelrechte concurrent. Helaas doet de Camry wat verouderd en goedkoop uit. Dat geldt vooral voor het interieur.

Er is echter nog een troef die de Camry achter de hand heeft. Betrouwbaarheid. Waar ga jij voor? De keuze is aan jou.

Ik reed in deze Camry tijdens een geweldige roadtrip. Lees er alles over op TravelCapture.nl.

Written by
Robert van Heerde
Join the discussion