Review Toyota Camry 2018

Review Toyota Camry 2018

Tijdens een geweldige vakantie in Amerika, hebben mijn vrouw en ik zeven dagen in een Toyota Camry gereden. We zijn met de Camry van Los Angeles naar Las Vegas gereden, en hebben enkele nationale parken bezocht. Reden genoeg voor een korte review over deze Toyota Camry.

Goedkoop interieur

Bij het instappen valt meteen op dat de Camry niet de meest moderne auto is. De algehele indruk van het interieur laat zich het beste omschrijven als verouderd. Ook kom je veel harde stukken plastic tegen die goedkoop aanvoelen. Iets wat Amerikanen niet zo heel belangrijk vinden, maar wij Europeanen juist wel. 

toyota camry achterkant

Zijdezacht veercomfort

Amerikaanse auto’s zijn wat zachter geveerd dan Europese auto’s. En dat werd bij de eerste kilometers direct duidelijk in de Camry. Je zweeft echt over de weg. Vooral als je over een paar glooiingen rijdt. Wat mij betreft rijdt dat echt heerlijk. Vooral als je veel kilometers maakt. Dan wil je die toch zo comfortabel mogelijk.

Zenuwachtige transmissie

De automatische transmissie droeg niet echt bij aan dat comfortabele rijden. De transmissie in de Camry beschikt over tien versnellingen. Ja echt, tien! En dat zijn er toch echt een paar te veel naar mijn idee. Hij schakelt erg snel naar een volgende versnelling.

Als je vervolgens een heuvel oprijdt, merk je dat de Camry steeds langzamer gaat rijden, wat op zich logisch is. Je moet echt een flinke dot gas geven om de transmissie wakker te schudden. Deze schakelt dan snel meerdere versnellingen terug en jaagt de motor flink in de toeren. Dat had beter gekund wat mij betreft.

de toyota camry is een heerlijke auto voor lange afstanden

Algehele rijervaring

Spannend wordt het nooit in de Toyota Camry. Je wordt nooit uitgenodigd om die ene bocht eens wat sneller te nemen. Dat is eigenlijk wel kenmerkend voor Toyota (op een paar sportieve modellen na). Met de Toyota C-HR waar ik eerder mee reed, had ik precies hetzelfde. Een Toyota koop je vooral om op je gemak naar je bestemming te rijden. En dat met een laag verbruik.

Concurrentie

In Amerika val je niet zo op in een Toyota Camry. Maar naar Nederlandse begrippen is het een forse auto. Met een lengte van 4.89 meter is hij ongeveer net zo groot als een Skoda Superb. En dat is meteen zo’n beetje de enige concurrent voor de Camry. Natuurlijk zijn er wel meer auto’s van dit formaat, maar dan zit je in een hele andere prijscategorie. 

Welke moet je nemen? De Camry of de Superb? De Superb is de meer moderne auto van de twee. Dat zie je vooral aan het interieur. Ook de gebruikte materialen van de Superb zijn van een betere kwaliteit. Maar de Camry heeft weer een andere troef in handen: betrouwbaarheid. 

met de toyota camry gingen we naar zion national park

Conclusie review Toyota Camry 2018

De Toyota Camry is een grote, comfortabele auto voor een scherpe prijs. De automatische transmissie is niet geweldig, maar in Nederland heb je daar waarschijnlijk weinig last van.

Op het gebied van afmetingen en prijs, lijkt de Skoda Superb een regelrechte concurrent. Helaas doet de Camry wat verouderd en goedkoop uit. Dat geldt vooral voor het interieur. Maar daar staat dan weer de kenmerkende betrouwbaarheid van Toyota tegenover.

Waar ga jij voor: mooiere materialen of betrouwbaarheid? De keuze is aan jou.

Een paar plekken die we met de Camry hebben bezocht

Update prijzen anno 2024

De Toyota Camry is anno 2024 nog steeds nieuw te bestellen in Nederland, en heeft een vanafprijs van € 50.649,-. Er is maar één uitvoering, en dat is er eentje met een bijzonder uitgebreide standaarduitrusting. Deze is altijd gekoppeld aan een efficiënte hybride aandrijflijn met 160 kW (218 pk). 

De Skoda Superb is net vernieuwd, en nog niet alle prijzen zijn bekend. Momenteel is er slechts een uitvoering beschikbaar: de First Edition met een vanafprijs van € 43.490,-. Daarvoor krijg je minder luxe dan in de Camry, en moet je het doen met een mild-hybride aandrijflijn (110 kW/150 pk) in plaats van een volledig hybride aandrijflijn. 

Voor- en nadelen

VoordelenNadelen
+ Zijdezachte vering– Goedkoop aandoend interieur
+ Betrouwbaarheid– Zenuwachtige automaat
+ Ruimte interieur– Hoge vanafprijs in NL
Written by
Robert van Heerde