Nio ET7 rijdt 1044 km op één acculading

Nio ET7 rijdt 1044 km op één acculading

de nio et7 haalde 1044 km op een acculading

Een elektrische auto die verder dan 1000 km komt op één acculading? Het is Nio gelukt met de ET7. Niet in een gesimuleerde testomgeving, maar gewoon op de openbare weg. Achter het stuur zat niemand minder dan William Li, de oprichter en CEO van Nio. 

De gebruikte ET7 is exact dezelfde auto die jij en ik op dit moment kunnen kopen, met uitzondering van het accupakket dan. Want de 1044 km werden afgelegd met een ET7 die voorzien was van het nieuwe 150 kWh grote accupakket (die ook naar Nederland komt).

In 3 minuten van 75 naar 150 kWh

Je kunt je Nio uiteraard aan de laadpaal hangen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je accu te wisselen bij een zogenaamd Power Swap Station. In 5 minuten (de nieuwste wisselstations doen het in 3 minuten) wordt het accupakket volledig automatisch gewisseld voor een bijna vol exemplaar. 

In de toekomst is het mogelijk om bij zo’n wisselstation (tegen betaling) je accupakket te upgraden. Bijvoorbeeld van 75 naar 150 kWh. Welke Nio je rijdt maakt niet. Alle modellen zijn geschikt voor het grote accupakket. 

Ideaal: je kunt straks ook voor een korte periode switchen naar een groter accupakket. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. Je betaalt dan tijdelijk een hoger bedrag. Na je vakantie wissel je het grote accupakket simpelweg weer om voor een kleinere variant.

de nio et7 van achter

Bezoek aan wisselstation

Tijdens mijn test met de Nio ET7 heb ik het wisselen natuurlijk even uitgeprobeerd. Het werkt echt goed. Je parkeert voor het wisselstation, en de Nio rijdt zelf achteruit naar binnen. In onderstaande video laat ik het je zien, en leg ik uit wie gebruik kan maken van de wisselstations (niet iedereen). 

Op het moment van schrijven zijn er 9 wisselstations in Nederland, en 34 in heel Europa. Wereldwijd zijn er zelfs meer dan 2000. Het overgrote deel staat in thuisland China. 

150 kWh ook naar Nederland

De modellen van Nio zijn momenteel leverbaar met accupakketten van 75 en 100 kWh. Het nieuwe accupakket wordt ook beschikbaar in Nederland. Wanneer is nog niet bekend.

Written by
Robert van Heerde