Nieuwe uitvoeringen (en verkooppunt) voor Voyah Free

Nieuwe uitvoeringen (en verkooppunt) voor Voyah Free

voyah free achterkant

Je hoort nog steeds relatief weinig van het Chinese Voyah. Toch zitten ze niet stil. Zo is hun SUV, de Free, nu verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, en wordt het servicenetwerk van het merk uitgebreid.

Nieuwe prijzen Voyah Free

De Voyah Free was ten tijde van mijn test maar in een uitvoering te bestellen: de volgeladen Premium, met een vanafprijs van € 74.150,-. Werkelijk alle opties waren standaard aanwezig. Nu komt daar een nieuwe uitvoering bij.

De Free Business is een minder luxe uitgevoerde versie met een flink lagere vanafprijs. Die bedraagt namelijk € 66.190,-. Bij de duurdere Premium-uitvoering verandert er ook het een en ander. Ten eerste de naam. Die verandert naar Flagship. En ook de prijs verandert. Die gaat met enkele duizenden euro’s omlaag, waardoor je de meest luxe Free nu voor € 71.190,- mee naar huis mag nemen.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van beide uitvoeringen:

Free Business (vanaf € 66.190,-)Free Flagship (vanaf € 71.190,-)
VierwielaandrijvingAutomatisch dimmend panoramadak
LuchtveringInterieur met parfum
Stoelen met verwarming, koeling & massageAudio van Dynaudio
Apple Carplay & Android AutoActieve climate control met luchtkwaliteitssensor
stoelen voyah free

Zelfde aandrijflijn

Welke uitvoering je ook kiest, de aandrijflijn is altijd dezelfde. Een 106 kWh groot accupakket geeft de Free een actieradius van 500 km. De twee elektromotoren geven een totaal vermogen van 360 kW (490 pk) en een maximaal geremd trekgewicht van 2.000 kg. 

voyah free voorkant

Nieuw verkooppunt

En dan het andere nieuws. Veel nieuwe merken maken geen gebruik van een dealernetwerk, maar leveren rechtstreeks aan de kopers. Voyah pakt dat anders aan. Mercedes-dealer Gomes was de partij die Voyah naar Nederland haalde.

Later sloot ASV Veghel aan als verkoop- en servicepunt. Wederom een Mercedes-dealer. En nu komt daar een derde partij bij: vanaf nu kun je ook bij Baan Twente in Rijssen terecht voor een Voyah. Daarmee komt het totale aantal uit op vier. 

Ik ben benieuwd wanneer de eerste verkoopaantallen naar buiten komen. Tot op heden heb ik die nog niet kunnen vinden…

Written by
Robert van Heerde