Is de Mach-E dankzij deze details een echte Mustang?

Is de Mach-E dankzij deze details een echte Mustang?

Achterlicht van de Mustang Mach-E

In 2019 onthulde Ford een nieuwe Mustang. Maar dit keer geen krachtige coupé met dikke V8, maar een volledig elektrische SUV. Precies het tegenovergestelde dus. Een bom ontplofte onder de Mustang-liefhebbers. Het is een schande dat ze zo’n iconische naam, een naam die staat voor rokend rubber en een luid gebrul, aan een elektrische hoog-op-de-poten-auto hebben gegeven. 

Het was natuurlijk ook een enorm gewaagde stap. Maar wel eentje die goed uitpakte voor Ford. En eerlijk gezegd snap ik het ook wel. Ik bedoel, voor een SUV (ik vind het eigenlijk meer een crossover) ziet hij er echt gaaf uit. Het is best een cool ding. 

En waarschijnlijk komt dat deels ook door die naam. Het geeft ‘m een beetje coolheid van de ‘echte’ Mustang mee. Al geef ik ook eerlijk toe dat een coupé met V8 mij een stuk meer hebberig maakt.

Maar Ford heeft niet alleen de naam overgenomen van de Mustang. Ook in het design zie je verschillende verwijzingen naar de musclecar. De een opvallender dan de ander. Ik deel ze hieronder met je.

Logo’s

Op de achterklep, in de grille en op het stuurwiel kom je geen Ford-logo tegen. Nee, de Mach-E showt met trots het echte Mustang-logo, het rennende paard. Behalve op twee plekken…. het centrale scherm en bovenaan de voorruit.

Logo van de Ford Mustang Mach-E

Daklijn

Een van de belangrijkste kenmerken van een coupé? De aflopende daklijn. De Mach-E heeft ‘m ook. Of eigenlijk ook weer niet. Nee, de daklijn lijkt sterk af te lopen. En dat hebben de designers van Ford slim gedaan. Want ze hebben het bovenste deel van het dak zwart gemaakt. Daardoor lijkt de daklijn nog sterker af te lopen, zonder dat de achterpassagiers direct klem zitten met hun hoofd. Bij een niet-zwarte Mach-E is dit duidelijker te zien.

Aflopende daklijn van de Ford Mustang Mach-E

Achterlichten

Het meest in het oog springende Mustang-detail zie je aan de achterkant. De achterlichten lijken haast overgenomen van de ‘echte’ Mustang. Het geeft ‘m een heel herkenbaar aangezicht. Nee, de Mach-E zie je niet snel voor een andere auto aan. 

Achterlicht van de Ford Mustang Mach-E

Heupen

Brede heupen geven een auto een gespierde uitstraling. Helemaal passend bij een Amerikaanse muscle car. En ook de Mach-E heeft ze. Een goede zet wat mij betreft, want de Mach-E ziet er (mede) daardoor niet uit als een doorsnee SUV of crossover. 

Heupen van de Ford Mustang Mach-E

Koplampen

Breed en plat. Zo zien de koplampen van de Mach-E eruit. Net als bij de echte Mustang het geval is. Het maakt de auto optisch extra breed. 

Koplamp van de Ford Mustang Mach-E

“Motorkap”

Bij de oorspronkelijke Mustang is de motorkap voorzien van welvingen. Bij de Mach-E is dat ook het geval. Alleen gaat het hier in werkelijkheid niet om een motorkap, maar om de klep van de frunk (front trunk).

Motorkap van de Ford Mustang Mach-E

En, wat vind jij?

Maken bovenstaande details de Mach-E een echte Mustang, of het is het naar jouw idee gewoon heiligschennis? Het is helemaal aan jou. Maar wat je er ook van vindt, we moeten Ford één ding nageven. Ze hebben er een succes van gemaakt. 

Wil je weten hoe de Mustang Mach-E rijdt? Ik mocht ‘m recent een paar dagen testen. Lees mijn review over de Ford Mustang Mach-E.

Written by
Robert van Heerde