Hyundai maakt tuners overbodig met Ioniq 5 N NPX1

Hyundai maakt tuners overbodig met Ioniq 5 N NPX1

de hyundai ioniq 5 npx1 schuin van achteren

De 650 pk sterke Ioniq 5 N ziet er al niet kinderachtig uit, maar volgens Hyundai kan het nog wel een tandje extremer. Tijdens de Tokyo Auto Salon onthult het Koreaanse merk de Ioniq 5 N NPX1. Een Ioniq 5 N die volgehangen is met onderdelen van N Performance Parts. 

Vorig jaar trok Hyundai het doek van de Ioniq 5 N. Een extreme versie van de normale Ioniq 5, met 650 pk en een acceleratietijd van 3,4 seconden. Top Gear riep ‘m vorig jaar uit tot auto van het jaar.

Onderdelen N Performance Parts

Wat vooral in het oog springt, zijn de enorme achterdiffusor en spoiler. Maar daar stopt het nog lang niet. Verder zien we een frontsplitter, sideskirts, lichtgewicht carbon wielen, andere remblokken en een verlagingsset. Het interieur is voorzien van alcantara bekleding en racekuipstoelen.

de hyundai ioniq 5 npx1 schuin van voren

N Performance Parts werkt daarnaast aan software-aanpassingen “zoals geluid- en voertuigkalibratie, die dankzij Over-The-Air (OTA) software-updates onmiddellijk beschikbaar zullen zijn voor onze N-modellen.” Aldus Joon Park, Vice President van N Brand Management Group. 

De N van Namyang

De letter ‘N’ van Hyundai’s sportieve label heeft eigenlijk drie betekenissen. De N staat zowel voor Namyang (Zuid-Korea), als voor Nürburgring (Duitsland). In Namyang is het test- en ontwikkelingscentrum voor sportauto’s van het merk gevestigd, en bij de Nürburgring is het Europese testcentrum van Hyundai gevestigd. Tenslotte symboliseert de letter ‘N’ een chicane, die staat voor de circuitprestaties van hun sportieve modellen.

Helaas is het nog niet bekend of de onderdelen beschikbaar worden in Nederland. De Ioniq 5 N komt in ieder geval wél naar Nederland, en wordt dit voorjaar verwacht.

de hyundai ioniq 5 n tijden de ev experience op zandvoort in 2023
De Hyundai Ioniq 5 N tijdens de EV Experience 2023
Written by
Robert van Heerde