De Hyundai IONIQ 5 N is echt heel gaaf geworden!

De Hyundai IONIQ 5 N is echt heel gaaf geworden!

de voorkant van de nieuwe hyundai ioniq 5 n

Als je mijn review van de Hyundai IONIQ 5 hebt gelezen, dan weet je dat ik fan ben van het design van deze auto. Ik was dan ook erg benieuwd naar de IONIQ 5 N, de sportieve variant van de elektrische Hyundai. Hij werd officieel onthult tijdens Goodwood Festival of Speed, en heel toevallig was ik daar aanwezig :). 

Toen ik ‘m zag staan was ik echt direct enthousiast. Want kijk even naar de foto’s. Hyundai heeft er écht werk van gemaakt en er een heel bruut apparaat van gemaakt. Eerlijk is eerlijk; dat had ik niet verwacht. 

de hyundai ioniq 5 n van achteren

Hyundai doet het beter dan Kia

Want, zoals je misschien wel weet, is de IONIQ 5 onderhuids gelijk aan de Kia EV6. En ook van dat model is een snelle versie gekomen, namelijk de EV6 GT. Maar je moet wel echt een kenner zijn om ‘m te onderscheiden van de standaard EV6. 

Nou, daar hoef je je bij de IONIQ 5 N geen zorgen om te maken. Zowel de voor- als achterbumper zijn behoorlijk aangepakt. De dakspoiler met geïntegreerd remlicht, de 21” grote velgen en de matblauwe lak maken ‘m helemaal af. En dan heb ik het nog niet eens over het vermogen gehad….

het front van de hyundai ioniq 5 n

Extreem veel vermogen voor IONIQ 5 N

609 pk. Dat is wat je minimaal tot je beschikking hebt. Minimaal inderdaad, want er zit nog een boostfunctie op die het vermogen tijdelijk opschroeft tot 650 pk. 650! Daarmee is de sprint van 0 naar 100 km/h in 3,4 seconden gepiept. 

het interieur van de hyundai ioniq 5 n

Mocht je het geluid van een verbrandingsmotor missen, dan heeft Hyundai daar zelfs een oplossing voor. De IONIQ 5 N bootst desgewenst het geluid van een 2.0-liter benzinemotor na, of dat van een straaljager. Ja, echt. Hieronder een korte video van het geluid. Helaas klinkt het niet heel best naar mijn idee. Jammer…. gelukkig kan het geluid ook uit ;).

Bovenstaande video heb ik tijdens de EV Experience later dit jaar gemaakt.

Hoe de Hyundai IONIQ 5 N rijdt weet ik niet. Maar ik heb ‘m in ieder geval gebombardeerd tot een van mijn favoriete elektrische auto. Alleen al om de looks.

Update 15 januari 2024: nu te bestellen

De Hyundai Ioniq 5 N is NU te bestellen voor € 73.995,-. Alle opties zijn inbegrepen, met uitzondering van een panoramadak.

het achteraanzicht van de hyundai ionoq 5 n
Written by
Robert van Heerde