Wat is dat toch voor rode auto in The Lincoln Lawyer?

Wat is dat toch voor rode auto in The Lincoln Lawyer?

Fisker EMotion in de Netflix-serie The Lincoln Lawyer

“Huh? Is dat een verbouwde Tesla Model 3?” Dat was mijn eerste gedachte toen de rode auto van Trevor Elliott in beeld kwam. De auto waarmee hij vooral niet naar de rechtbank moest komen volgens zijn advocaat, omdat de jury anders bevooroordeeld zou zijn. 

Tja, echt onopvallend is het rode gevaarte niet. Met z’n enorme velgen, rode lak en (vier!) vleugeldeuren. Maar wat is het nou voor auto? Toen het logo in beeld kwam, ging er ineens een lampje branden…

Fisker?!

Henrik Fisker is een bekende naam in de autobranche. Hij heeft enkele bekende sportwagens ontworpen, waaronder de Aston Martin DB9, de Aston Martin V8 Vantage en de BMW Z8. In 2007 richtte hij zijn eigen automerk op onder de naam Fisker Automotive. 

Zijn eerste model was de Karma. Een vierdeurs sportwagen met hybride aandrijflijn. In Nederland zie je ze bijna nooit, want ze zijn nooit officieel in Nederland verkocht. Toch staan er op het moment van schrijven meerdere te koop.

Trevor Elliott rijdt een Fisker EMotion

Terug naar The Lincoln Lawyer. We weten nu dat Trevor Elliott in de serie in een Fisker rijdt. Na een korte zoektocht kwam ik erachter dat het gaat om de EMotion. Een volledig elektrische auto die voor het eerst aan de wereld werd getoond in 2017. Een jaar later stond hij op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas.

Trevor en Mickey bij de Fisker EMotion

De EMotion zou een bereik hebben van 640 km en accelereert in 3 seconden van 0 naar 100 km/h. De auto zou in 2019 op de markt komen in Amerika en Canada, maar daar is helaas niets van gekomen. Kijk je nu op de website van Fisker, dan zie je nergens iets over de EMotion. Grote kans dat we er niets meer over horen. Meer foto´s op de website van Henrik Fisker.

Nóg een vreemde auto in beeld

Maar hé, twee afleveringen later komt er weer een vreemde auto in beeld. In deze aflevering (aflevering 5) zie je Lorna door de parkeergarage lopen, om een kijkje te nemen bij de auto’s van enkele juryleden.

En ineens komt daar een knaloranje SUV aangereden. Lorna zegt vervolgens tegen de bestuurder “Cute. Is it electric?” Om antwoord te geven op die vraag; ja, deze SUV is volledig elektrisch. We kijken hier namelijk naar de splinternieuwe Fisker Ocean

Weer een model waar we nooit meer iets van horen? Nee, deze keer niet. In het meest recente persbericht schrijft het merk dat de productie van de Ocean in november dit jaar van start gaat. En zijn zelfs al meer dan 50.000 reserveringen binnen.

Het is een kwestie van tijd voor we ze op de weg zien in Europa (en hopelijk ook in Nederland). 

Oh, en over de serie, dat is echt een aanrader. Veel plezier met kijken.

Written by
Robert van Heerde