Ein-de-lijk: de Honda Civic is weer leverbaar

Ein-de-lijk: de Honda Civic is weer leverbaar

de configurator van de honda civic op honda.nl

Goed nieuws voor wie helemaal enthousiast werd van de 11e generatie Honda Civic. De hybride hatchback is weer per direct leverbaar. Maar er is ook slecht nieuws…

In 2022 kwam de 11e generatie van de Honda Civic op de markt. En werkelijk iedereen die erin reed, was verkocht. Ik omschreef ‘m na een test dan ook als “zeldzaam goed”. De bestellingen stroomden binnen bij de Honda-dealers. Een welkome meevaller, want leveringsproblemen (en een verouderd modellen aanbod) waren aan de orde van de dag bij de Japanners. 

Chiptekort of marges?

Helaas werden toekomstige eigenaren al snel geconfronteerd met een levertijd van meer dan een jaar. Begrijpelijkerwijs regende het annuleringen. Men week massaal uit naar auto’s die sneller leverbaar waren. Honda besloot dan ook om een orderstop in te lassen. Dus ook al nam je de extreme levertijd voor lief, je kon gewoon geen nieuwe Civic bestellen.

de honda civic schuin van voren

Waarom was de Civic zo slecht leverbaar? Je denkt waarschijnlijk al snel aan het chiptekort waar zoveel merken last van hadden. Er gaat ook een ander verhaal rond, namelijk dat Honda niet aan de grote vraag kon voldoen, waardoor ze besloten de Civic te verkopen in de landen met de hoogste marges.  

Slechte nieuws: alleen als Elegance

Maar nu is er dus goed nieuws. De Civic is weer te bestellen en de configurator op honda.nl is ook weer tot leven gekomen. Zoals ik al zei is er ook slecht nieuws. De Civic is momenteel alleen te bestellen in de Elegance-uitvoering. De instapper. De Sport en Advance zijn niet in de configurator te vinden. 

Zo te zien heeft Honda het probleem met de marge ook opgelost, want de Civic Elegance heeft nu een vanafprijs van € 42.465,-. Dat is € 5.250,- meer dan in 2022.

de honda civic schuin van achter

Standaarduitrusting Elegance

Gelukkig is de Elegance-uitvoering aardig compleet, met zaken als stoelverwarming en adaptive cruise control. En je hebt altijd de prettige en efficiënte hybride aandrijflijn tot je beschikking. Deze is 184 pk en 315 Nm sterk, met een praktijkverbruik die gemakkelijk onder de 5 liter per 100 km uitkomt.

  • Adaptieve Intelligente Cruise Control (ACC)
  • Parkeersensoren voor en achter
  • Achteruitrijcamera
  • Keyless Entry and Start
  • LED-verlichting
  • Honda SENSING
  • Honda CONNECT met Android Auto en Apple Carplay (draadloos)
  • Stoelverwarming vooraan

Toch een Sport of Advance?

Mis je toch bepaalde opties op de Elegance? Je kúnt ook nog steeds een Civic Sport of Advance krijgen. Er staan op het moment van schrijven 48 Civics van de 11e generatie te koop. 26 daarvan zijn uitgevoerd als Sport. Van de Advance zijn het er 20. De kilometerstanden variëren van 4 km tot iets meer dan 30.000 km.

het interieur van de honda civic Advance
Het interieur van de Honda Civic Advance
Written by
Robert van Heerde