Eerste exemplaren Voyah Free klaar voor aflevering

Eerste exemplaren Voyah Free klaar voor aflevering

de eerste exemplaren van de voyah free worden afgeleverd bij mercedes dealer gomes

Goed nieuws voor het Chinese Voyah. Binnenkort worden de eerste exemplaren van de Free in ontvangst genomen door hun kersverse eigenaren. Niet alleen een mijlpaal voor Voyah zelf, maar ook voor Mercedes-dealer Gomes, die het merk in Nederland aan de man brengt.  

De meeste Chinese nieuwkomers verkopen hun auto’s rechtstreeks aan de klant, zonder tussenkomst van een dealernetwerk. Voyah pakt dat anders aan. Wil je in Nederland een Voyah aanschaffen, dan kun je terecht bij Mercedes-dealer Gomes in Aalsmeer en Alkmaar, en bij ASV in Veghel. 

Stilte voor de storm…

Grote kans dat je nog nooit van Voyah hebt gehoord. Merken als Nio, Zeekr en BYD doen bij veel mensen al een belletje rinkelen. Bij Voyah is dat nog niet het geval. Niet zo gek ook, want het merk werd in 2020 opgericht door Dongfeng Motor Corporation. Een fabrikant die auto’s en bedrijfswagens bouwt in samenwerking met andere merken, waaronder Honda, Nissan, Peugeot en Citroën. In 2022 verkochten ze ruim 2,4 miljoen voertuigen.

de voyah free vanaf de voorkant gezien

Met Voyah hebben ze nu hun eigen merk, gericht op het hogere segment. Mijn rijtest met de Voyah Free was veelbelovend. En ook Mercedes-dealer Gomes pakt het serieus aan.

Eigen ingang

In de zomer van dit jaar wordt de verbouwing van hun vestiging in Alkmaar voltooit. Het merk krijgt een eigen showroom in Voyah-stijl, inclusief een aparte ingang. Op dit moment zijn de Free en de Dream (luxe MPV) al te bewonderen in de showrooms. Later dit jaar komt daar de Passion bij. Een elektrische sedan van zo’n vijf meter lang.  

Kortom: ik weet haast wel zeker dat we nog veel meer van Voyah gaan horen. Dat belletje gaat vanzelf een keer rinkelen. 

verbouwing gomes alkmaar
Zo ziet de vestiging van Gomes in Alkmaar eruit na de verbouwing. Met een aparte ingang voor Voyah.
Written by
Robert van Heerde